Militärkompass med förvaringsväska – Grön

159 kr

En högkvalitativ kompass som är perfekt att ha med på vandringen.

Slut i lager

Artikelnr: 23697 Kategorier: , , Varumärke:

Beskrivning

En grön, högkvalitativ hopfällbar kompass med en liten förvaringsväska. Denna exakta kompass är fylld med vätska. Den är tillverkad av tålig metall. Detta är en behändig kompass för dig som vandrar, orienterar eller är ute i skogen. Ha alltid med dig karta och kompass för att hitta rätt på vandringen eller när du är ute i skogen. Genom att lära dig använda en kompass, får du stor hjälp ifall du exempelvis behöver använda kartan för att hitta rätt och orientera i skog och mark.

Metallhöljet gör kompassen motståndskraftig mot skador och den hålls stadigt och bekvämt i handen. Indikationernas precision beror på den fria rörelsen av den magnetiska nålen, som har placerats i en speciell, icke-frysande vätska, som garanterar vibrationsdämpning och därmed hastighet samt noggrannhet i driften. Detta är viktigt när du behöver veta din riktning när du går eller springer.

Ett speciellt sikte fram och bak gör att enheten kan ha funktionen som en bäringskompass. De möjliggör noggrann spårning av azimuten för en topografisk punkt. En annan funktion hos enheten är kartkompass som garanterar enkel riktning och avståndsbestämning på en skalad karta. Sidoskalorna anger avståndet i tum eller centimeter, vilket tack vare skalan på kartan gör att du kan omvandla det till meter. Den ytterligare skalan placerad inuti azimutringen gör att du enkelt kan korrigera azimutbestämningen. Kanten på azimutringen har speciella snitt, vilket gör det lättare att vrida den både när den är blöt eller när den används med handskar. Kåpan har ett fönster, tack vare vilken du, även efter att den är stängd, ständigt kan styra riktningen samtidigt som kompasslinsen är skyddad mot skador. Fönstret som är placerad på sidan av kompassen låter dig se exakt förändringen i rotationsvinkeln, vilket möjliggör ännu mer exakt bestämning av riktningen. Kompassen är även utrustad med ett vattenpass som garanterar att enheten ställs in i det mest optimala läget som tillåter fri rörlighet för magnetnålen. Dessutom finns det ett hus i husets gänga för montering av kompassen på ett stativ och en metallögla för att hänga på snöret som ingår i setet.

Specifikationer

Storlek på produkt: L16,2 x B 6,3 x H 3 cm

Gradering: 360°Noggrannhet: 2 °

Material: Metall

Färg: Grön

Vikt: 183 gram

Ingår i förpackning: 1 st kompass

Det finns inga recensioner än.

Endast inloggade kunder som har köpt denna produkt får lämna en recension.